Klantvraag

Edel Grass

Het beste in anderen naar boven halen – dat is een gedeelde passie van Edel Grass en Wemessage. Wij proberen onze klanten altijd van hun beste kant te laten zien. Edel Grass tilt op haar beurt het niveau van wereldwijde sporters omhoog dankzij hun hoogwaardige kunstgras. Het gras is altijd groener aan de overkant? Niet voor Edel Grass!

De oude website van Edel Grass kon wel een nieuwe look en feel gebruiken. Ook de marketingstrategie werd opnieuw onder de loep genomen. Dat resulteerde niet alleen in een compleet nieuwe logo en huisstijl, maar ook in zichtbaarheid op nieuwe kanalen met een nieuwe insteek.

Opdrachtgever Edel Grass
Diensten B2B-strategie
Contentmarketing
Conversie-optimalisatie (CRO)
Google Analytics
Hosting & support
Landingspagina
Linkbuilding
Logo & huisstijl
On-page SEO
Technische SEO
Webdesign
Webdevelopment
Wedash
Zoekwoordenonderzoek
Website Bekijk de website
Website Edel Grass Website Edel Grass Website Edel Grass Website Edel Grass
Onze oplossing

Webdesign en -development

Edel Grass speelt al jaren op hoog niveau. Wereldwijd worden de veelzijdige kunstgrassystemen door amateur- en professionele clubs in gebruik genomen. Die internationale uitstraling moest ook doorgevoerd worden op de website. Daarom creëerden wij een volledig responsieve multilanguage site in de nieuwe huisstijl. Ook het logo werd gemoderniseerd. Verder was het belangrijk om overzicht te creëren. Edel Grass heeft talloze producten, ieder met zijn eigen voordelen en specificaties. Die moesten uitgelicht worden, zonder chaotisch te worden. Dat is ons gelukt door de kunstgrasproducten op een overzichtelijke manier per sport en per categorie te tonen. De visuele ondersteuning geeft de bezoeker een duidelijk beeld van het product. Door goed te luisteren naar de wensen van Edel Grass, is de website zeer uitgebreid, gedetailleerd én overzichtelijk geworden!

Website Edel Grass
Organische groei

Content­marketing

Ook de social mediakanalen van Edel Grass werden goed geanalyseerd. Na goed overleg ontstond er een duidelijke strategie met een nieuw, rustig beeldformat. Minder tekst en meer eenvoud warden de sleutelwoorden voor het beeldmateriaal. Wij weten als geen ander dat ieder kanaal een andere aanpak vraagt – daarom maakten we per medium een contentkalender met bijpassende teksten. Door alle post op geplande momenten te plaatsen, ontstaat er structuur en trekt Edel Grass meer engagement, nieuwe volgers en dus naamsbekendheid aan.

Instagram feed Edel Grass
Website Edel Grass
Online duurzaamheid

SEO

Zodra de (vele) teksten van de website waren aangevuld en geoptimaliseerd (uiteraard geheel SEO-proof), werd het tijd om te kijken naar andere SEO-kansen. Een sterke linkbuildingstrategie en nieuwe landingspagina’s, in het Nederlands én Engels, zorgen ervoor dat Edel Grass ook op de lange termijn duurzaam websitebezoekers blijft aantrekken. De domeinautoriteit van de website groeit gestaag door, waardoor steeds meer mensen de website kunnen vinden. Daarnaast hebben we de website een zeer CTA-gedreven invulling gegeven, waardoor bezoekers sneller overgaan tot een conversie. Op iedere pagina, landingspagina of niet, wordt de lezer aangespoord om contact op te nemen, zich in te schrijven voor de nieuwsbrief of naar een andere interessante pagina te gaan.

Resultaat

Samen scoren

Een groot product als sportkunstgrasvelden verkopen vergt een specifieke aanpak en strategie. Door ons vooral te richten op vind- en zichtbaarheid op internationaal niveau, hebben we al mooie resultaten voor Edel Grass weten te behalen. In de vele jaren dat we inmiddels samenwerken, weten we ieder jaar weer ca. 130% meer websitebezoekers aan te trekken. Daardoor realiseren we ieder jaar diezelfde groei in conversies en behaalde doelen. Op social media zien we eveneens een stijgende lijn in het aantal volgers en engagement. Social media is vooral goed voor de naamsbekendheid van Edel Grass, maar we zien duidelijk dat Twitter en Instagram mooie communicatiekanalen voor de organisatie zijn waar ook geregeld leads binnenkomen. Mooie ontwikkelingen die we ook de komende jaren hopen door te zetten!

130%

Meer websitebezoekers

130%

Meer conversies

>25

Volgers p/m

Website Edel Grass
Onze Messengers

Zij weten alles over deze case.

Ellen Tournier

Ellen

Communicatiemanager

Nicholas

Nicholas

SEO-specialist

Serkan Gozmen

Serkan

Eigenaar Wemessage/ Accountmanager

Engin Akkus

Engin

Vormgever

Cody Dix

Cody

Vormgever