Klantvraag

Element4

Als digital agency bieden wij onze diensten aan een breed scala van ondernemers in allerlei branches. Dat maakt ons werk ook zo leuk. Elke ondernemer waar wij het partnerschap mee aangaan, weet ons dan ook te enthousiasmeren over hun eigen bedrijf en niche. Element4 is daar een schoolvoorbeeld van! Als fabrikant van kachels en brandhaarden met jarenlange ervaring, staan zij erom bekend dat ze consumenten doorgaans in de letterlijke zin warm maken. In de eerste gesprekken bleek al snel dat zij ook het Wemessage-team in de figuurlijke zin warm konden maken met de ambitie die zij hadden voor hun online omgeving. Uiteraard schoten we Element4 te hulp om de kansen die ze tot dan toe hadden laten liggen te benutten. Inmiddels hebben we samen grote stappen weten te zetten en voeren we maandelijkse werkzaamheden uit om nog meer uit de website van Element4 te halen.

Opdrachtgever Element4
Diensten Conversie-optimalisatie (CRO)
Display Marketing
Online strategie
Remarketing
Search Engine Advertising
Webdesign
Zoekwoordenonderzoek
Website Bekijk de website
Onze oplossing

Conversie­gerichte werkwijze

Conversies, conversies, conversies. Uiteindelijk draait het voor elke onderneming om het bedrag dat onderaan de streep staat. Om dat bedrag in het groen te krijgen, zul je producten moeten verkopen. Maar hoe faciliteer je conversies als bedrijf? Dat was het vraagstuk van Element4, een internationale business to business speler in een eindconsumentgerichte markt. Het antwoord voor Element4? Performance marketing.

De eerste stap daarbij was het herinrichten van de website. De nieuwe inrichting draaide vooral om een verbeterde UX (user experience) en CRO (conversion rate optimisation). De navigatie hebben we logischer gemaakt en we hebben duidelijke calls-to-action geïmplementeerd. Deze CTA’s maakten we duidelijker door onderscheidende kleuren, pop-ups en buttons.

Kun jij ook hulp gebruiken? Neem contact op Arrow right
Website Element4
Website Element4
Resultaat op korte termijn

SEA

Nu de UX op de website is verbeterd en de organische conversies in de loop van tijd op gang komen, is het tijd voor actieve, betaalde marketing. Voor Element4 maken we gebruik van een conversiegerichte marketingfunnel waarin we de combinatie zoeken tussen high performance keywords en remarketing. Daarin speelt onze SEA-specialist met Google Ads de hoofdrol. De doelstelling met Ads is het behalen van zoveel mogelijke conversies binnen het beschikbare budget. Dit doet hij door kritisch de verschillende elementen in een Google Ads account te analyseren en segmenteren om vervolgens verhoogde biedingen te plaatsen in de segmenten die het meest converteren. Zoekwoordanalyses laten blijken welke zoekwoorden we kunnen gebruiken om veel waardevolle traffic naar de website te sturen. Op deze zoektermen wordt geadverteerd om de hoeveelheid traffic naar de website te maximaliseren. Nadat de bezoekers de site hebben bekeken (en wellicht zijn geconverteerd), zorgt onze remarketingstrategie ervoor dat bezoekers op duurzame wijze opnieuw worden benaderd om zo Element4 nogmaals onder de aandacht te brengen. Dit realiseren we met behulp van Display Marketing op andere websites in Google.

Resultaat

De resultaten spreken voor zich!

Inmiddels werken we twee maanden samen met Element4. In die tijd hebben we veel progressie geboekt. De website van Element4 geniet nu van een verdubbeling van de hoeveelheid traffic en een groei in conversieratio van 5% naar 14%. De maandelijkse werkzaamheden die we voor hen uitvoeren dragen bij aan gestage groei die Element4 naar the next level helpt!

50%

Meer traffic

14%

Hogere conversieratio

+100k

Bezoekers per jaar

Website Element4 uitgelicht
Onze Messengers

Zij weten alles over deze case.

Danny Kosmeijer

Danny

Marketingmanager

Raynor

Raynor

Senior SEA-specialist