Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een marketingmethode die wordt gebruikt om de posities van belangrijke zoekwoorden in zoekmachines nóg hoger te krijgen. Daarnaast genereer je met linkbuilding meer verkeer naar je website. Klinkt interessant allemaal, maar wat is linkbuilding precies? Met linkbuilding ben je continu relevante links van andere websites naar jouw eigen website aan het vergaren. Hiermee verhoog je de domeinautoriteit van jouw website.

Opereer je in een markt die online erg actief is en veel concurrentie bevat, dan zul je merken dat je met het schrijven van landingspagina’s alleen niet erg competitief kunt zijn. Om toch hoog in de rankings te staan, is linkbuilding een onmisbaar onderdeel van jouw online strategie. Door waardevolle websites een link naar jouw website te laten plaatsen, zal jouw website ook als waardevoller gezien worden en zul je stijgen in de zoekmachineresultaten. Er zijn echter tal van technieken voor linkbuilding, wat het lastig maakt om zelf met een goede strategie aan de slag te gaan.

Linkbuilding maakt het verschil

Tegenwoordig is het bijna onmogelijk geworden om zonder linkbuilding in de top drie zoekresultaten te komen, zeker met populaire zoektermen. Linkbuilding kan hier hét verschil maken. Je kunt jouw website op het gebied van content en techniek namelijk nog zo sterk hebben staan; als je website geen autoriteit heeft, word je nu eenmaal minder snel door je doelgroep gevonden. Het bemachtigen van een plekje in de top drie zoekresultaten speelt een essentiële rol bij het trekken van bezoekers naar je website. Die top drie is namelijk verantwoordelijk voor bijna de helft van alle kliks op de zoekresultaten.

Linkbuilding is pas echt effectief als jouw links afkomstig zijn van een website met een goede domeinautoriteit. Hoe hoger de autoriteit, hoe waardevoller de link die verwijst naar jouw website. Deze waarde zorgt er dan weer voor dat de autoriteit van jouw eigen website toeneemt, waardoor je binnen de zoekmachines een stevigere positie opbouwt. Daarnaast kunnen deze links ook een aparte bron van verkeer naar jouw website zijn. Mensen kunnen natuurlijk gewoon op de link klikken en op jouw website terecht komen.

Maak een afspraak

Op naar die top drie zoekresultaten!

  Naam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer *

  Vraag of opmerking


  Wemessage Christian
  Wemessage 83482

  Loop voorop!

  Kies je ervoor om niet te investeren in linkbuilding, dan hebben jouw concurrenten letterlijk een stapje op je voor. Als zij namelijk wel gebruik maken van linkbuilding, zal jouw website het op het gebied van autoriteit al snel afleggen tegen de websites van je concurrenten. Google geeft namelijk de voorkeur aan sites met veel autoriteit, waardoor jij minder verkeer naar je website genereert. En minder verkeer staat al snel gelijk aan minder conversies, wat weer nadelig is voor jouw online doelstellingen.

  Wemessage helpt jou met het vergroten van jouw domeinautoriteit middels linkbuilding. Zo veroveren we samen die begeerde top drie in de zoekmachineresultaten!

  Onze Messengers

  Onze linkbuilding-experts

  Wemessage Alpay 2

  Alpay

  Digital Specialist

  Wemessage Marleen

  Marleen

  Content Specialist

  Wemessage Nicholas 2

  Nicholas

  SEO Specialist

  Wemessage Thom

  Thom

  SEO Specialist