Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een marketingmethode die wordt gebruikt om de posities van belangrijke zoekwoorden in zoekmachines nóg hoger te krijgen. Daarnaast genereer je met linkbuilding meer verkeer naar je website. Klinkt interessant allemaal, maar wat is linkbuilding precies? Met linkbuilding ben je continu relevante links van andere websites naar jouw eigen website aan het vergaren, met als doel de domeinautoriteit van jouw website te verhogen.

Opereer je in een concurrerende markt, dan zul je merken dat je met contentcreatie alleen niet erg competitief kunt zijn. Om toch hoog in de rankings te staan, is linkbuilding een onmisbaar onderdeel van jouw online marketingstrategie. Door waardevolle websites een link naar jouw website te laten plaatsen, zal jouw website ook als waardevoller gezien worden en stijg je in de zoekmachineresultaten. Er zijn echter tal van technieken voor linkbuilding, wat het lastig maakt om zelf met een goede strategie aan de slag te gaan.

Linkbuilding maakt het verschil

Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om zonder linkbuilding in de top 3-zoekresultaten te komen, zeker met populaire zoektermen. Linkbuilding kan hier hét verschil maken. Je kunt jouw website op het gebied van content en techniek namelijk nog zo sterk hebben staan; als je website geen autoriteit heeft, word je nu eenmaal minder snel door je doelgroep gevonden. Het bemachtigen van een plekje in de top 3-zoekresultaten speelt een essentiële rol bij het trekken van bezoekers naar je website. Die top 3 is namelijk verantwoordelijk voor bijna de helft van alle kliks op de zoekresultaten.

Linkbuilding is pas echt effectief als jouw links afkomstig zijn van een website met een goede domeinautoriteit. Hoe hoger de autoriteit van de betreffende website, hoe waardevoller de link die verwijst naar jouw website. Deze waarde zorgt ervoor dat de autoriteit van jouw eigen website toeneemt, waardoor je binnen de zoekmachines een stevigere positie opbouwt. Daarnaast kunnen deze links ook een aparte bron van verkeer naar jouw website zijn. Mensen kunnen natuurlijk door op de link te klikken op jouw website terecht komen.

Maak een afspraak

Op naar die top drie zoekresultaten!

  Naam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer *


  Wemessage Christian
  Wemessage 83482

  Investeer in het verhogen van jouw domeinautoriteit

  Kies je ervoor om niet te investeren in linkbuilding, dan hebben jouw concurrenten letterlijk een stapje op je voor. Als zij namelijk wel gebruik maken van linkbuilding, zal jouw website het op het gebied van autoriteit al snel afleggen tegen die van hen. Google geeft de voorkeur aan sites met veel autoriteit, waardoor jij minder verkeer naar je website genereert. En minder verkeer staat al snel gelijk aan minder conversies, wat weer nadelig is voor jouw online doelstellingen.

  Wemessage helpt jou met het vergroten van jouw domeinautoriteit middels linkbuilding. Zo veroveren we samen die begeerde top 3 in de zoekmachineresultaten!

  Onze Messengers

  Onze linkbuilding-experts

  Wemessage Alpay 2

  Alpay

  Website Specialist

  Wemessage Thom

  Thom

  SEO Specialist

  Wemessage Stan

  Stan

  Website Specialist

  Wemessage Danny

  Danny

  Head of Marketing

  #2 Beste full-service digital agency van Nederland #2 Beste full-service digital agency van Nederland