Online marketplaces

Adverteren op de digitale markt

De naam zegt het eigenlijk al: online marketplaces zijn digitale ‘markten’ waar je op één plek een grote variëteit aan producten kunt aanbieden. Die verscheidenheid aan artikelen is ook meteen wat marketplaces zo populair maakt en ervoor zorgt dat deze platformen over de jaren steeds groter zijn geworden. Denk bijvoorbeeld aan Bol.com, Amazon en Ebay. Dat maakt marketplaces een sterk onderdeel van jouw e-commercestrategie!

Meer weten? Arrow right
Wemessage 84878

Waarom marketplaces?

Als bedrijf met een eigen webshop kan het zeer voordelig zijn om aan de slag te gaan met marketplaces. Europese e-commercebedrijven realiseren meer dan de helft van hun verkopen via online marketplaces. Daarnaast is de verkoop van je product via een derde partij ontzettend snel geregeld. Doordat jouw producten worden getoond op een ander (populairder) platform (dan jouw eigen webshop), hebben meer klanten sneller toegang tot jouw aanbod. Tot slot vergroot je met marketplaces gemakkelijk je online zichtbaarheid voor een gigantisch klantenbestand. Ter beeldvorming: Bol.com (de grootste Nederlandse marketplace) trekt dagelijks meer dan 2,5 miljoen bezoekers!

 • Groter bereik
 • Meer naamsbekendheid
 • Relatief kleine investering
 • Makkelijk internationaal verkopen

Integratie

Of je nu wel of geen eigen webshop hebt, wij gaan graag voor je aan de slag met marketplaces. Is er sprake van een webshop? Dan integreren we je voorraden met verschillende online marketplaces. Zo weet je zeker dat je producten verkoopt die je ook daadwerkelijk hebt en blijft je voorraadbeheer up-to-date. Geen webshop, maar toch aan de slag met online marketplaces? Kan gewoon! Wij zetten je account op en maken alle benodigde koppelingen, zodat je verkopen binnen de kortste keren binnenstromen.

Optimalisatie

Na het instellen of koppelen van je webshop op diverse marketplaces is het grote werk nog niet gedaan. Nu wil je ook daadwerkelijk sales genereren via deze platformen! Onze specialisten werken frequent aan het verbeteren van de verkoop van je producten, zodat je niet alleen steeds meer, maar ook steeds efficiëntere sales draait. Dat kan middels optimalisatie van het organische aanbod (denk aan producttitels en -beschrijvingen) of met behulp van advertenties. We stemmen de strategie af op jouw doelen.

Maak een afspraak

Ook verkopen via marketplaces?

  Naam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer *


  Wemessage Danny

  Aan de slag met online marketplaces

  In de wereld van e-commerce zijn marketplaces inmiddels een onmisbaar onderdeel van een sterke online strategie. Start ook vandaag nog met het verkopen van je producten op marketplaces! Onze specialisten helpen je verder met een waterdicht plan, strakke integratie en maandelijkse optimalisatie.

  Neem contact op! Arrow right
  Marketing Bureau Wemessage
  Onze Messengers

  Onze marketplace-specialisten

  Wemessage Christian

  Christian

  Performance Manager

  Wemessage Danny

  Danny

  Head of Marketing

  Wemessage Robin

  Robin

  SEA Specialist

  #2 Beste full-service digital agency van Nederland #2 Beste full-service digital agency van Nederland