Je hebt hem misschien al voorbij zien komen op onze socials: kantoorhond (of eigenlijk: kantoorpup) Nano. 🐶 Nano is 8 maanden oud en inmiddels al ruim 5 maanden daarvan op onze werkvloer te vinden. Niet elke dag natuurlijk, maar sinds hij zijn eerste pootje binnen de muren van het Wemessage-kantoor zette, waren alle collega’s op slag verliefd op hem. Hoog tijd dus om deze vrolijke viervoeter eens aan jullie voor te stellen en 5 redenen te delen waarom een kantoorhond ook voor jouw organisatie een goed idee kan zijn.

Nano de Toller

Nano is de Nova Scotia Duck Tolling Retriever (of kortweg ‘Toller’) van mij, Ellen. Al maanden speelde ik met het idee om een hond te nemen, maar omdat ik fulltime als contentspecialist bij Wemessage werk, kon dat gewoonweg niet. Tot ik mijn plannen eens bij Serkan en Murat liet vallen, die gekscherend zeiden: “Maar dan neem je hem toch gewoon mee naar kantoor?” Vanaf dat moment begon ik serieus te overwegen dan tóch een hondje te nemen, en na alle voors en tegens met de heren besproken te hebben, werd de zoektocht naar Nano dan echt gestart. Maanden van bellen en mailen, voorstelrondes en wachtlijsten gingen voorbij, tot ik eindelijk bij twee fokkers op de lijst stond. En toen begon het wachten eigenlijk pas echt.

Op 6 augustus 2020 werd Nano dan eindelijk geboren en 8 weken later mocht hij mee naar huis. Nog een maandje later maakte hij kennis met een paar van zijn nieuwe collega’s en inmiddels is Nano elke dag dat ik op kantoor ben, ook bij Wemessage te vinden. Dat brengt een hoop gezelligheid én uitdagingen met zich mee, want een kantoorhond is wel even wat anders dan een kantoorpup. Maar langzaam begint Nano uit te groeien tot een volwassen (puberende) hond die op iedereens gezicht op miraculeuze wijze een lach weet te toveren. Kunnen jouw collega’s ook wel een brede glimlach gebruiken? Dit zijn alle voordelen van een kantoorhond op een rij:

#1 Minder stress

Huisdieren maken gelukkig. Letterlijk! 🌟 Als honden en mensen met elkaar in aanraking komen en elkaar aankijken, maken ze beide meer van het gelukshormoon oxytocine aan. Daarbij neemt ook nog eens het niveau van het stresshormoon cortisol af wanneer je met een viervoeter knuffelt. Minder stress betekent minder kans op lichamelijke en psychische klachten, zoals een burn-out. Ervaren jouw collega’s regelmatig stress of een hoge werkdruk? Dan is een kantoorhond dus helemaal geen gek idee!

#2 Betere werksfeer

Nog nooit heeft een onderzoek aangetoond dat veel stress de werksfeer bevordert. Het tegenovergestelde gebeurt gelukkig wel! Dat gelukshormoon dat Nano onder onze collega’s verspreidt, is goed voor de algehele omgang en sfeer. Daarnaast biedt hij ook een perfecte afleiding wanneer je vastloopt op die ene taak of even toe bent aan een ander uitzicht dan je laptop. Minder gemopper en geijsbeer door de gangen, meer spel en plezier! Waarna je weer met een leeg hoofd achter je bureau kan schuiven. Helemaal leuk: gooi een balletje over met een collega voor dubbele interactie! 🎾

#3 Meer beweging

Nano gaat één keer op een kantoordag een uur wandelen met mij en wie er maar mee wil. Even een frisse neus halen is tegenwoordig zwaar onderschat, helemaal op jonge leeftijd. Wat een lichamelijke klachten je al niet kan ontwikkelen door 8 uur lang alleen maar op een bureaustoel te zitten! Even opstaan naar het koffiezetapparaat of babbelen aan het bureau van een collega schiet er tijdens het harde werken toch al snel bij in. Met een kantoorhond móét je wel. En neem dan meteen gezellig die collega mee die je al een tijd niet hebt gesproken – dat bevordert weer meteen de werksfeer.

#4 Minder ziekteverzuim

Nano is dagelijks hard aan het werk om ons stressniveau te verminderen. Daarom noemen we hem ook wel Chief Happiness (of Chief Naps op een luie dag). Gezien stress én te weinig beweging twee van de grootste veroorzakers van ziekteverzuim zijn, wordt dit verzuim automatisch lager met een kantoorhond in je midden. Dit is waarschijnlijk een van de beste redenen om je werkgever te geven wanneer je hem of haar ervan probeert te overtuigen een kantoorhond te nemen. Minder ziekte, minder kosten!

#5 Unieke branding

Je bent Nano als eerst tegengekomen op onze social kanalen. Dat is niet voor niets, want die schattige oogjes en knuffelbare foto’s doen het online hartstikke goed. 📲 En zie je Nano, dan denk je Wemessage! Nu kun je je kantoorhond op nog veel meer ludieke marketingmanieren inzetten. Denk eens aan het versturen van mails vanuit het perspectief van je kantoorhond, of het aantrekken van nieuwe medewerkers en klanten. De mogelijkheden zijn eindeloos!

En de nadelen dan?

Natuurlijk is het hebben van een kantoorhond niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Zeker niet wanneer je een kantoorpup hebt, zoals wij. 👶 Nano heeft al een aantal elektriciteitssnoeren te pakken gehad en ook een stoelpoot heeft het niet overleefd. Toen hij echt jong was, heeft hij per ongeluk twee keer binnen zijn behoefte gedaan (gelukkig niet op het vloerkleed). Vergeet ook eventuele collega’s met allergieën niet. En honden blijven honden – zo nu en dan zullen ze geluid maken, piepen en blaffen. Dat zijn dingen waar je wel rekening mee moet houden en waar je een goed gesprek met je leidinggevende over moet hebben. Maar naar mijn mening wegen de voordelen zwaar op tegen de paar (overkombare) nadelen.

Go for it!

Een kantoorhond is dus eigenlijk een onmisbare collega die de organisatie nog beter verbindt. Wedden dat sollicitanten aan je voeten liggen en de klanten straks binnenstromen? En zoek je nog tips tijdens het (her)opvoeden van je kantoorhond/-pup, vergeet Nano dan niet te volgen op Instagram. Daar deelt hij elke dag leuke foto’s en video’s, tips voor het opvoeden van een hond en natuurlijk zijn ‘zware’ werkdagen bij Wemessage. We zien je daar!

Wemessage Ellen

Ellen

Head of Branding

Meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact op met Ellen

Neem contact op met Ellen
Wij helpen je verder

Neem contact op

  Naam *

  E-mailadres *

  Vraag of opmerking

  Ontvang de nieuwste blogs in je inbox

  Inschrijven voor nieuwsbrief

  Volg ons ook op: