Organisch verkeer naar je website is belangrijk om winstgevend te zijn en veel bereik te genereren. Bloggen is een geweldig middel om organisch websiteverkeer te genereren. Het schrijven van een blog lijkt misschien eenvoudig, maar er komt meer bij kijken dan je denkt. Wil jij meer bezoekers krijgen op jouw site met behulp van blogs? Lees dan snel hoe je dit het beste kan aanpakken!

Wat is organisch verkeer?

Organisch verkeer betekent verkeer dat ‘gratis’ naar je website komt. Hiermee wordt bedoeld dat je bezoekers op je website krijgt zonder dat je hiervoor betaalt. Er bestaat ook betaald verkeer, een voorbeeld daarvan is Google Advertising (SEA). Bij SEA betaal je Google, waardoor je websitepagina’s op bepaalde zoekwoorden beter vindbaar worden in Google. Om meer organisch verkeer naar je website te halen kan je SEO toepassen. Onderstaand lees je hoe je door SEO toe te passen in je blogs meer organisch verkeer naar je website kan halen.

Voorbereiding is een vereiste

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit geldt ook bij het schrijven van een blog. Als je echt iets met je blog wilt bereiken, moet je eerst een paar andere stappen zetten, voordat je begint met schrijven. Een blog schrijven is ideaal voor het delen van informatie met anderen. Jouw blog geeft het antwoord op een vraag die jouw klanten kunnen stellen. Om een goed antwoord te kunnen geven, moet je natuurlijk wel weten wat de vraag is. Sta om te beginnen stil bij het onderwerp waar je over wilt schrijven. Grijp niet zomaar een onderwerp uit de lucht, maar begin met een zoekwoordonderzoek. De resultaten van dit onderzoek geven je een beeld van de onderwerpen die het meest worden getypt in de zoekbalk van Google. Door blogs over deze onderwerpen te schrijven kan je meer organisch verkeer genereren.

Een geweldig blog om te lezen

Voor bedrijven met een website is SEO, oftewel Search Engine Optimization, van essentieel belang. Jij als bedrijf wil dat jouw website goed vindbaar is in Google. Daarom is het een must om op de SEO te letten van jouw blog. Hierdoor komt jouw blog hoger in de zoekresultaten in Google te staan en komt er meer organisch verkeer naar je website. De bekende zoekmachine Google stelt verschillende eisen aan contentpagina’s. Het is daarom erg belangrijk dat jouw blog of landingspagina volgens de eisen van Google wordt geschreven. Het zou toch fantastisch zijn wanneer een (potentiële) klant voor het antwoord op zijn of haar vraag bij jouw blog uitkomt? De kans dat deze klant verder kijkt op jouw website wordt dan ook groter. Benieuwd naar hoe je een SEO content pagina moet schrijven? Lees dan ook “Hoe schrijf je een goede landingspagina’’. Als je in korte tijd met blogs kans wilt maken op meer verkeer, dan doet een blog die over een nieuw onderwerp gaat het over het algemeen beter als het gaat om de vindbaarheid. Dit is niet zo gek, want de concurrentie op nieuwe onderwerpen is een stuk lager dan onderwerpen waarop vaak wordt gezocht. Kies je ervoor om toch te schrijven over een onderwerp waar al meer over geschreven is? Zorg dan dat je het vanuit een andere, het liefst vernieuwende invalshoek benadert. Op deze manier houd je je lezers geïnteresseerd en zullen ze sneller geneigd zijn ook je volgende blogs te lezen.

Meer organisch verkeer met Wemessage

Als web- en marketingbureau bloggen wij ook elke maand. Zo kunnen wij de nieuwste onderwerpen ter sprake brengen, relevante informatie delen en organisch verkeer genereren. Wil jij ook beginnen met bloggen? Wij hebben de juiste specialisten in huis die je kunnen voorzien van een blog die voldoet aan de SEO-eisen van Google. Heb je interesse? Neem dan snel contact op!

Wemessage Nicholas 2

Nicholas

SEO Specialist

Meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact op met Nicholas

Neem contact op met Nicholas
Wij helpen je verder

Neem contact op

  Naam *

  E-mailadres *

  Vraag of opmerking

  Ontvang de nieuwste blogs in je inbox

  Inschrijven voor nieuwsbrief

  Volg ons ook op: