Breng jouw message perfect over met sterke online teksten. Met goede content kun je jouw lezers informeren en activeren. Dus hoe zorg je voor die sterke online teksten? Daar geven wij je een aantal handvatten voor.

Overzicht

Schrik je lezer niet af met hele lappen tekst en veel scrollwerk. Creëer in plaats daarvan overzicht en rust op de pagina. Een hele eenvoudige manier om dit te doen is door het toevoegen van tussenkopjes. Het zou zonde zijn als iemand relevante informatie mist, doordat hij afgeschrikt wordt door een te lange tekst. Lezers kunnen op een snelle manier de tekst scannen op relevante informatie. Jij zorgt ervoor dat het een lezer minder tot geen moeite kost om zijn informatie te vinden.

Kort en krachtig

Vergeet uitgebreide alinea’s en vertel de kern van jouw message. Voor sterke online teksten moet je jouw boodschap kort en krachtig weten te vertellen. Lijstjes zijn hiervoor de perfecte uitkomst. Met bulletpoints kun je veel aspecten noemen zonder hier veel woorden aan kwijt te zijn. Het bijkomende voordeel is dat het ook nog eens erg overzichtelijk oogt. Een klassiek voorbeeld van een win-winsituatie.

Denk aan Google

Een online marketingbureau kan natuurlijk SEO niet vergeten. Het advies is dan ook om je teksten SEO-proof te maken. Kies je zoekwoord en verwerk deze in de tekst. Zet je zoekwoord in je titel, tussenkopjes en vergeet hem ook niet in de alinea’s. Let op, overspoel je lezer niet te veel met het zoekwoord. Gebruik daarom synoniemen om de tekst goed leesbaar te maken. 

Call-to-action

Laat je lezers niet stilzitten en zorg dat ze een volgende stap zetten. Dit kan bestaan uit het opnemen van contact, maar ook het liken van de Facebook-pagina is een goede call-to-action. Maak het hierbij makkelijk voor je lezers om in actie te komen. Het toevoegen van klikbare buttons is een slimme manier om de vervolgactie makkelijk te maken.

Tip: vermeld je call-to-action ook in je meta description. Zo optimaliseer je die ook direct en vang je twee vliegen in één klap.

Haal het beste uit jouw website met sterke content. Wil je weten wat Wemessage voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op, ons gespecialiseerde topteam staat voor je klaar!

Wij helpen je verder

Neem contact op

  Naam *

  E-mailadres *

  Vraag of opmerking

  Ontvang de nieuwste blogs in je inbox

  Inschrijven voor nieuwsbrief

  Volg ons ook op: