Klantvraag

EG Veranda

EG Veranda is dé leverancier op het gebied van maatwerk buitenruimtes. Veranda’s, lamellendaken, glazen schuifwanden, zonwering en meer: alles wordt op maat geproduceerd in eigen fabriek, zodat heel Nederland voordelig en kwalitatief kan genieten van het binnen- en buitenleven.

EG Veranda kwam in het voorjaar van 2023 met een ambitieus doel bij Wemessage: binnen een aantal jaar de bekendste speler in de markt worden. Een uitdaging die wij met beide handen aangrepen. Een nieuwe website en uitgebreide groeistrategie waren het gevolg, en de resultaten tot nu toe zijn veelbelovend!

Opdrachtgever EG Veranda
Diensten Facebook Advertising
Groeistrategie
Search Engine Advertising
SEO Marketing
Webdesign
Webdevelopment
Website Bekijk de website

Nieuwe website

In het voorjaar van 2023 startten we al met verschillende online marketingwerkzaamheden voor EG Veranda. Nog niet meteen met fantastische resultaten: de website/webshop-combinatie voldeed niet aan de verwachtingen en data was onbetrouwbaar door een matig technisch fundament. Daarom was een nieuwe maatwerk website al snel onvermijdelijk. Van een shopmodule hebben we bewust afgezien, omdat EG Veranda zich meer focust op maatwerk diensten dan op standaard te bestellen modellen.

De nieuwe website straalt de kwaliteit uit die EG Veranda ook in haar producten en diensten biedt. Door middel van mooi beeldmateriaal, overzichtelijke pagina’s en duidelijke CTA’s beleven bezoekers meteen hoe het is om zaken te doen met EG Veranda. En dat zien we terug achter de schermen. Met nu brandschone data hebben we volledig inzicht in de metingen en zien we dat het nóg beter gaat dan tot dan toe gedacht.

Side Mockups 1
Side Mockups 2

Performance marketing

Die resultaten zijn het gevolg van de nauwe samenwerking, maatwerk groeistrategie en nieuwe website die we inmiddels samengesteld en opgebouwd hebben met EG Veranda. Dankzij intensief contact tussen de klant en de account- en klantmanager onderhouden we diverse strategieën op het gebied van marketing. Met Google Ads focussen we op aanvragen voor de kernproducten van EG Veranda: veranda’s, glazen schuifwanden en terrasoverkappingen. De combinatie van een full-funnel Performance Max-campagne en Search-campagne gericht op specifieke zoektermen heeft ervoor gezorgd dat de gemiddelde kosten voor een offerteaanvraag nu slechts €25,- bedragen, terwijl de gemiddelde offertewaarde op €7.500,- ligt. Een van de vele resultaten om nu al trots op te zijn!

Ook op het gebied van SEO zitten we niet stil. Er is een complete SEO-strategie en -planning uitgedacht om organisch ook op de lange termijn te groeien in de zoekmachines. Met behulp van contentoptimalisatie, technische ontwikkelingen en linkbuilding is EG Veranda straks niet meer weg te denken uit de zoekresultaten!

Side Mockups 4

Groeiende naamsbekendheid

Het overkoepelende doel van EG Veranda om binnen een aantal jaar de grootste speler in de markt te worden, wordt maand tot maand gemeten aan de hand van branded searches in Google Ads en wordt ondersteund door campagnes op social media. De social strategie is ingericht op fases die van belang zijn voor EG Veranda en acties om te zorgen dat we zoveel mogelijk onder de aandacht komen bij de doelgroep. Met passend beeldmateriaal wordt bijvoorbeeld de aandacht getrokken voor de opening van een nieuwe showroom in Venlo, maar ook voor specifieke producten bij de start van het seizoen. Onder andere aan de hand van de branded searches kunnen we maandelijks en jaarlijks bepalen of EG Veranda steeds dichterbij hun bedrijfsdoelen komt.

Internationale ambities

Niet alleen heel Nederland kan genieten van de buitenproducten van EG Veranda. Ook in Duitsland, Oostenrijk en Canada liggen de kansen voor het oprapen. Niet alleen zijn er voor deze en meer landen inmiddels websites live of in de maak, ook is de online marketing voor deze landen in de opstartfase. Uit vooronderzoek blijkt dat ook hier veel vraag is naar de kwalitatieve producten van EG Veranda. Vraag waar wij natuurlijk maar al te graag het aanbod op aanpassen!

Side Mockups 3

Resultaten

We zijn ontzettend tevreden met de eerste resultaten en vieren de successen dan ook uitgebreid met EG Veranda mee. De rek is er nog lang niet uit en we voorzien nog veel meer en grotere groei in de toekomst! Kortom: een samenwerking om trots op te zijn en in de toekomst nog verder uit te breiden.

€25,-

Gemiddelde kosten offerteaanvraag

€7,5K

Gemiddelde offertewaarde

500

Aantal offertes p/m

Insta Web 5.1
Ook groeien in omzet?

Neem contact op

  Naam *

  E-mailadres *

  Vraag of opmerking

  Onze Messengers

  Zij weten alles over deze case.

  Wemessage Aniek

  Aniek

  Social Advertising Specialist

  Wemessage Brent

  Brent

  SEA Specialist

  Wemessage Christian

  Christian

  Performance Manager

  Wemessage Jelmar

  Jelmar

  Front-end Developer

  Wemessage Marleen

  Marleen

  Content Specialist

  Wemessage Serkan

  Serkan

  Managing Director

  Wemessage Thom

  Thom

  SEO Specialist

  Wemessage Daan

  Daan

  SEO Specialist

  Wemessage Nick 02

  Nick

  Content Specialist

  Wemessage Cody

  Cody

  UX/UI Designer

  #2 Beste full-service digital agency van Nederland #2 Beste full-service digital agency van Nederland