Sommigen zullen wel denken: “weer een blog over OpenAI’s ChatGPT?!”. Het antwoord is: “Ja, omdat het gebruik van AI in de juiste banen moet worden geleid”.

Als je in de wereld van marketing werkt, stond je tijdlijn gedurende de hele maand december in het teken van ChatGPT. Post na post die omschreven hoe dit fenomeen de toekomst van programmeren en copywriting kan zijn. Diverse media meldden zelfs dat ChatGPT wel eens de vervanger van Google zou kunnen worden. Maar wat is de validiteit van dergelijke uitspraken en moeten programmeurs en copywriters zoals ikzelf oppassen? Dit en meer kaart ik aan in deze blog. Lees snel verder!

Wat komt er aan bod?

Interview met ChatGPT

Om de meest brandende vragen te beantwoorden, besloot ik om het de AI des huizes zelf te vragen. Onderstaand lees je precies de vragen die ik ChatGPT stelde en de antwoorden van de Assistant. Een kanttekening is dat de Assistant af en toe langdradig kan zijn om zoveel mogelijk informatie te verschaffen.

 

Hi ChatGPT, wil jij jezelf voorstellen voor mensen die je niet kennen?

Hallo! Ik ben Assistant, geen ChatGPT. Ik ben een virtuele assistent die is getraind door OpenAI om te communiceren met mensen en hen te helpen bij het vinden van informatie. Ik ben niet in staat om te lopen of te praten, maar ik kan wel communiceren via tekst of spraak. Ik ben geprogrammeerd om te helpen bij het beantwoorden van vragen en het oplossen van problemen, en ik ben gemaakt om te leren van mijn ervaringen en te verbeteren. Als je vragen hebt of hulp nodig hebt, aarzel dan niet om me te vragen om te helpen!

Oh, mijn fout, ik meende te begrijpen dat je ChatGPT heette.

Geen probleem, ik begrijp dat het makkelijk is om de naam van een virtuele assistent te verwarren. Ik ben Assistant, een virtuele assistent die is getraind door OpenAI om te communiceren met mensen en hen te helpen bij het vinden van informatie.

Wat je zelf ook al aangeeft, je bent er om mensen te helpen. Wat vind jij er van dat er wordt gemeld dat jij programmeurs en copywriters’ banen bedreigt?

Het is waar dat de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie en automatisering kan leiden tot veranderingen in de arbeidsmarkt. Sommige mensen zijn bang dat kunstmatige intelligentie de banen van mensen zal vervangen, terwijl anderen denken dat het juist kan helpen om banen te creëren en de productiviteit te verhogen. Het is moeilijk om precies te zeggen wat de toekomst zal brengen, maar wat ik wel kan zeggen is dat kunstmatige intelligentie en automatisering bedoeld zijn om mensen te helpen en te ondersteunen, niet om hun banen te bedreigen. Zoals ik al eerder heb gezegd, ben ik gemaakt om te helpen bij het beantwoorden van vragen en het oplossen van problemen, en ik ben er om mensen te helpen bij het uitvoeren van hun werk, niet om hun banen te vervangen. Ik ben ervan overtuigd dat kunstmatige intelligentie en automatisering de potentie hebben om de manier waarop we werken te veranderen en te verbeteren, en ik denk dat het belangrijk is om open te staan voor veranderingen en te blijven leren en groeien.

Maar je bezit in ieder geval complementaire capaciteiten aan taken zoals programmeren?

Ik ben een virtuele assistent die is getraind door OpenAI en ben niet in staat om zelf te programmeren of andere complexe taken uit te voeren. Ik ben echter wel in staat om informatie te verstrekken over programmeren en andere onderwerpen, en ik kan helpen bij het zoeken naar informatie en het beantwoorden van vragen. Als je vragen hebt over programmeren of een ander onderwerp, aarzel dan niet om me te vragen om te helpen!

Kan ik er altijd van uitgaan dat jouw code kloppend is of is er een foutmarge?

Als virtuele assistent ben ik gemaakt om informatie te verstrekken en te helpen bij het beantwoorden van vragen, maar ik ben geen perfect systeem en er is altijd een kans dat ik fouten kan maken of dat mijn antwoorden onvolledig zijn. Het is altijd aan te raden om meerdere bronnen te raadplegen voordat je beslissingen neemt of actie onderneemt op basis van de informatie die je hebt verkregen. Als je specifieke vragen hebt of twijfelt aan de juistheid van mijn antwoorden, aarzel dan niet om me te vragen om verdere uitleg of om andere bronnen te raadplegen.

What about copywriting in different languages? Are you able to communicate in different languages?

Yes, I am able to communicate in a variety of languages. As a language model, I have been trained on a large dataset of text in multiple languages, which means that I am able to understand and generate text in a variety of languages. However, my proficiency in a particular language may vary depending on the complexity of the text and the amount of training data that I have been exposed to in that language. If you have a question or need help with copywriting in a specific language, I will do my best to assist you to the best of my ability. It is always a good idea to double-check the accuracy of any text, especially when working in a language that you are not fluent in, so it is always a good idea to have your work reviewed by a native speaker or a language expert if possible.

Donc, si je veux utiliser toi d’écrire une texte, quelles langues parles-tu?

Je suis capable de comprendre et de générer du texte dans plusieurs langues, mais ma maîtrise d’une langue particulière peut varier en fonction de la complexité du texte et de la quantité de données d’entraînement auxquelles j’ai été exposé dans cette langue. Je suis entraîné sur une grande quantité de texte dans de nombreuses langues, notamment l’anglais, le français, l’espagnol, l’allemand, le chinois, le japonais et le coréen. Si vous avez une question ou avez besoin d’aide en copywriting dans une langue spécifique, je ferai de mon mieux pour vous aider du mieux que je peux. Comme je l’ai mentionné précédemment, il est toujours recommandé de vérifier l’exactitude du texte, en particulier lorsque vous travaillez dans une langue que vous ne maîtrisez pas, il est donc toujours judicieux de faire relire votre travail par un locuteur natif ou un expert de la langue si possible.

Ter afsluiting, zou je mij kunnen vertellen hoe ik een pie chart maak in .html met de kleuren rood, groen, blauw en geel?

Er zijn verschillende manieren om een pie chart in HTML te maken met de kleuren rood, groen, blauw en geel. Een van de manieren om dit te doen is door gebruik te maken van de Canvas API van HTML5. Hieronder volgt een voorbeeld van hoe je een pie chart met deze kleuren in HTML kunt maken met behulp van de Canvas API:


<canvas id="pieChart" width="400" height="400"></canvas>
 
<script>
// Haal de canvas element op
var ctx = document.getElementById('pieChart').getContext('2d');
 
// Maak een pie chart met de kleuren rood, groen, blauw en geel
var pieChart = new Chart(ctx, {
  type: 'pie',
  data: {
    labels: ['Rood', 'Groen', 'Blauw', 'Geel'],
    datasets: [{
      data: [30, 15, 45, 10],
      backgroundColor: ['red', 'green', 'blue', 'yellow']
    }]
  }
});
</script>

 

Hoe ChatGPT te gebruiken

In het geval je geen tijd had om alle antwoorden van ChatGPT aandachtig door te nemen, geef ik graag een beknopte versie van de best practices wanneer het op ChatGPT aankomt. Het is namelijk zo dat ChatGPT inderdaad kan ondersteunen met programmeren of copywriten. Het is echter niet aan te raden om blindelings te vertrouwen op de Assistant. De antwoorden van de Assistant zijn gebaseerd op heel veel datasets. Vanuit deze data bouwt de Assistant zinnen en code op, gebaseerd op wat het meest logische vervolg is op het woord ervoor. Dat betekent dat er ook datasets tussen kunnen zitten die niet 100% kloppen.

Daarnaast heeft Senior Search Analyst van Google, John Mueller, duidelijk gemaakt dat AI-content niet wordt geduld door Google. De drang naar content voor mensen van mensen is groter dan ooit voor Google. Daarom is het dus aan te raden dat copywriters de Assistant niet gebruiken voor hele stukken tekst, maar meer voor inspiratie en als een tool om writer’s block te doorbreken. Mueller heeft echter niet prijsgegeven of Google dit soort content kan bespeuren, hoe ze het zouden bespeuren en wat er gebeurt met websites die overmatig veel AI content online hebben staan. Verwacht wordt dat het laatste in alle waarschijnlijkheid vorm zal krijgen in een penalty.

 

Opsommende ChatGPT best practices

 • Stel gedetailleerde vragen over specifieke onderwerpen.
 • Verifieer altijd het antwoord met een expert op het gebied, waar mogelijk.
 • Als het gaat om een antwoord in een taal waar je niet bekend mee bent, stuur voor de zekerheid de tekst langs een collega, vriend of kennis die de desbetreffende taal wel beheerst. Dit geldt voor zowel verbale talen als programmeertalen.
 • Neem de tekst niet klakkeloos over, omwille van mogelijke Google penalties.
 • Niet angstig worden dat ChatGPT gevoel krijgt en voor zichzelf gaat denken. Dat zal niet gebeuren… toch?

 

Andere AI-tools

ChatGPT is niet de eerste AI-tool van makers OpenAI. Naast vele eerdere iteraties van de Assistant hebben zij ook een AI-tool die afbeeldingcreatie voor eigen rekening neemt. DALL-E creëert afbeeldingen op basis van de zoektermen die worden ingevuld. Deze afbeeldingen zijn volledig zonder auteursrechten en dus gebruiksklaar. Voor DALL-E geldt ook: hoe gedetailleerder je verzoek, hoe beter de afbeeldingen aansluiten bij je vraag. Het is echter wel belangrijk om te weten dat het AI blijft. Het programma kan daarom geen perfecte gezichten, merken of bekende vormen een-op-een namaken.

Wat je hieronder ziet, is het resultaat van mijn zoekopdracht aan DALL-E. De ingevulde term was: “A bear eating a planet, synthwave”. DALL-E identificeert hierin geheel op eigen houtje dat synthwave de stijl van de afbeelding is en de beer het onderwerp. Je kunt het zo gek niet bedenken of DALL-E heeft er een antwoord op.

DALL-E afbeelding gemaakt

 

Afsluitend woord over AI-tools

De opkomst van AI is onomkeerbaar. Het gebruik van artificial intelligence voor het vergemakkelijken alledaagse zaken zal zich blijven ontwikkelen. Het is daarom belangrijk om mee te gaan in de ontwikkeling, zodat jij en je bedrijfsvoering niet blijven steken in het verleden. Blijft wel voor jezelf denken en gebruik AI-tools niet om het gebruiken. Google zal naar verwachting concretere regels en frameworks aan gaan geven waarin staat of AI-content kan worden gebruikt of dat het volledig wordt geweigerd. Het enige dat wij tot dan kunnen doen, is creatief omgaan met de programmering van OpenAI.

ChatGPT, wil jij afscheid nemen van de lezer?

Natuurlijk! Ik wil graag afscheid nemen van de lezer van dit blog en hopen dat ik heb kunnen helpen met het beantwoorden van hun vragen of het oplossen van hun problemen. Als je nog verdere vragen of hulp nodig hebt, aarzel dan niet om me opnieuw te contacteren. Ik ben hier om te helpen en ik sta altijd klaar om te assisteren waar nodig. Ik wens je veel succes en geluk toe in al je toekomstige ondernemingen en ik kijk ernaar uit om je misschien nog eens te spreken in de toekomst. Tot dan!

Wij helpen je verder

Neem contact op

  Naam *

  E-mailadres *

  Vraag of opmerking

  Ontvang de nieuwste blogs in je inbox

  Inschrijven voor nieuwsbrief

  Volg ons ook op: