Het is weer tijd voor een update rondom Instagram! Dit keer zijn het de Reels die flink onderhanden zijn genomen. Daarom nemen we je mee in wat er allemaal veranderd is rondom het maken van Reels. Zo kun jij hierop inspelen!

Nieuw: sjablonen voor Reels

Onlangs kwam er weer een nieuwe update voor Instagram Reels, namelijk sjablonen! Hiermee kun je een Reel van iemand anders gebruiken om jouw eigen Reel mee te maken. Zo heb je dezelfde opzet en (eventueel) dezelfde muziek. Dit scheelt jou ongelofelijk veel tijd tijdens het maken van Reels. Post je meestal je video’s van TikTok door op Instagram Reels? Deze zullen nu minder geboost worden door Instagram, om je te stimuleren om gebruik te maken van hun nieuwe update. Maar geen zorgen, hij wordt absoluut nog wel bekeken!

Hoe gebruik ik een sjabloon?

Wil je graag een sjabloon uitproberen? Dit gaat erg gemakkelijk. Heb je een video gevonden die je graag wilt gebruiken? Je kunt nog niet iedere video gebruiken, maar als dat wel kan dan zie je hier een knopje ‘sjabloon gebruiken’. Je verwijdert de huidige video’s en vult dit met je eigen content. Instagram monteert dit zo dat de video’s juist getimed worden op je geluid. En voilà! Nog even een leuke caption en hashtags verzinnen en delen maar!

Nieuwe updates Instagram Reels

Als een Reel beschikbaar is om te gebruiken voor het maken van jouw eigen Reel, dan zie je zoals met de pijl aangegeven het kopje: ‘sjabloon gebruiken’.

Nieuwste updates Instagram Reels

Als je daar eenmaal op hebt geklikt, dan kom je hier op uit. Klik je op de frames aangegeven met de pijl, dan kun je hier je eigen content in vullen.

Alle video’s worden Reels

De updates hielden niet op de afgelopen tijd. Want een tijd geleden werd er een nieuwe update getest door Instagram. En momenteel is Instagram langzaam begonnen met het uitrollen van de update: alle video’s die op Instagram gedeeld worden, worden omgezet naar Reels. Ook video’s die voor deze update gepost zijn, worden omgezet naar Reels. Als je een open account hebt en een video (korter dan 15 minuten) deelt op Instagram, wordt deze dus automatisch omgezet naar een Reel. Het voordeel hiervan is dat veel meer mensen deze gaan zien. Dit komt doordat Reels aan veel meer mensen aangeboden worden. Door de andere update van de sjablonen, kunnen andere gebruikers jouw geluid weer gebruiken voor hun eigen Reel. Zo wordt jouw geluid ook weer aan anderen aangeboden. Als je dit niet wilt kun je dit bij je instellingen uit zetten.

90 seconds

De lengte van de Instagram Reels is al een paar keer verlengd, steeds na een verandering van de lengte van de video’s op TikTok. Toen ze daar de duur van de video’s hebben verlengd naar 10 minuten (!) kon Instagram natuurlijk niet achterblijven. Zij zijn nu van video’s van maximaal 60 seconden naar een maximum van 90 seconden gegaan. Ik ben erg benieuwd wanneer ze dit net als TikTok nog verder gaan verlengen. Dit biedt dan natuurlijk nog meer mogelijkheden.

Ontdekken maar!

Ik zou zeggen, ga het zelf ontdekken! Nu je mijn tips hebt gelezen kun je het zelf gaan ondervinden. Vooral de sjablonen zullen even wennen zijn, maar ik denk echt dat dit een positieve verandering is. Je hebt nu echt in no-time een nieuwe Reel af. Indien je ergens niet uitkomt, kun je gerust onze hulp inschakelen.

Wij helpen je verder

Neem contact op

  Naam *

  E-mailadres *

  Vraag of opmerking

  Ontvang de nieuwste blogs in je inbox

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Volg ons ook op:

  #2 Beste full-service digital agency van Nederland #2 Beste full-service digital agency van Nederland