Wil je een blog schrijven, maar ben je totaal inspiratieloos als het op onderwerpen aankomt? Geen paniek. Het overkomt iedereen weleens. Ook ik had er deze week mee te maken. Ik zette mijn zoveelste cappuccino en ging weer zitten achter mijn laptop. Ik nam een slok en dacht ‘oké, nu ga ik ervoor’. Maar de inspiratie bleef weg. Waarom wist ik niet waar ik over wilde schrijven? Ik had totaal geen inspiratie. Een heus writer’s block, maar wat doe je eraan? Ik begon na te denken over wat mij helpt en waar ik mijn ideeën vandaan haal. In deze blog deel ik 8 tips om ondanks je writer’s block toch een goed verhaal neer te zetten. 💪

#1 Werk vooruit

Net als dat je wel eens het gevoel hebt geen inspiratie te hebben, heb je ook wel eens inspiratie in overvloed. Maak hier gebruik van! Schrijf alvast blogs vooruit zodat je deze op een later moment kunt gebruiken.

#2 Analyseer je website

Bekijk eens welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw website. Er zijn vast zoekwoorden die je (waarschijnlijk) niet voor je landingspagina’s gaat gebruiken, maar die wel interessant zijn voor een nieuwe blog. Door deze zoekwoorden te gebruiken, is de kans ook nog eens groter dat je je bereik vergroot én misschien wel hoger komt te staan in Google.

#3 Recycle content

Heb je al meer blogs geschreven? Dan kunnen ook deze inspiratie bieden voor nieuwe onderwerpen. Bekijk je bestaande content. Het is namelijk goed om te weten welke onderwerpen aanslaan bij je publiek. Vervolgens bedenk je hoe je kunt voortborduren op dit onderwerp door hier meer kennis over te delen. Zo kun je er dus nogmaals over schrijven én meerdere keren scoren met dezelfde soort content. Het is niet heel vernieuwend, maar het helpt je wel om over iets succesvols te schrijven.

#4 Bekijk de concurrent

Het volgen van je concurrentie is ook een manier om ideeën op te doen. Kijk waar ze over schrijven en speel daarop in. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je een blog van iemand kopieert, maar je kunt er wel inspiratie uit halen.

#5 Doe wat anders

Naar je beeldscherm blijven staren terwijl er niks uit je handen komt, heeft geen zin. Stap even weg van het scherm en ga wat anders doen. Soms zorgt afleiding ervoor dat je op nieuwe ideeën komt. Ga bijvoorbeeld even naar buiten om een wandeling te maken. Luister geen muziek, laat je telefoon met rust en geniet eens van de omgeving. Vaak geeft dit ruimte in je hoofd om rustig na te denken en kom je terug met een idee. Heb je je beweging voor de dag ook meteen weer gehad. 😉

#6 Brainstorm met collega’s

Collega’s kijken vaak anders naar bepaalde onderwerpen, hebben net een andere invalshoek of juist een andere interesse. Door samen te brainstormen kan het zomaar zijn dat je tot een heel origineel onderwerp komt. De input van je collega’s brengt jouw creativiteit vaak weer op gang. En als je deze dan ook nog eens op papier kunt zetten, heb je gelijk een nieuwe blog!

#7 Sla op wat je tegenkomt

Als je interessante onderwerpen voorbij ziet komen op bijvoorbeeld een social mediakanaal, sla deze dan op. Zo creëer je onbewust een hele lijst aan onderwerpen waar je later weer op terug kunt grijpen.

#8 Blijf op de hoogte

Wat speelt zich af jouw vakgebied? Door literatuur, blogs en artikelen uit jouw vakgebied te lezen, blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 🤓 En kom je tijdens het lezen een interessant onderwerp of nieuwe ontwikkeling tegen? Schrijf deze dan op. Dan heb je gelijk inspiratie voor een nieuwe blog!

Klaar om te schrijven?

Deze tips helpen jou vast om ook op inspiratieloze dagen een blog te schrijven. Deze blog is voor mij ook het eindproduct van een dag zonder inspiratie. Het was de zoveelste poging om een blog te schrijven en ik kreeg maar geen goede ingeving. Tot het kwartje viel dat niet weten waar je over moet schrijven, ook een onderwerp is. Succes met je volgende blog! En wil je dat wij met je meedenken? Of besteed je het schrijven van content liever helemaal uit? Neem dan gerust contact op. Dan gaan wij voor je aan de slag!

Wemessage Ellen

Ellen

Head of Branding

Meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact op met Ellen

Neem contact op met Ellen
Wij helpen je verder

Neem contact op

  Naam *

  E-mailadres *

  Vraag of opmerking

  Ontvang de nieuwste blogs in je inbox

  Inschrijven voor nieuwsbrief

  Volg ons ook op: