Binnenkort: Instagram krijgt een eigen plannertool 

Een woordvoerder van Meta, het bedrijf dat eigenaar is van Instagram, bevestigde woensdag aan Mashable dat de test om inhoud te plannen nu bezig is. Dit zou om een klein percentage van de wereldwijde Instagram-gemeenschap gaan. Met deze nieuwe functie kan iedereen zijn feed-berichten van tevoren plannen. Finally Instagram, eindelijk een update waar we wat aan hebben!

Instagram update plannertool

Een testfase

Meta heeft aangegeven dat nog niet iedereen de mogelijkheid heeft om berichten via de app in te plannen. Als je de optie niet hebt, maar wel je berichten een paar dagen vooruit wilt plannen, zijn er genoeg andere manieren om berichten in te plannen via apps van derden, zoals Loomly, Hootsuite en meer.

Hoe werkt het?

De ingebouwde plan-optie van Instagram zal worden toegevoegd aan de geavanceerde instellingen. De geavanceerde instellingen vind je bij het maken van een post met daar dus een nieuw element waarmee je een datum en tijd kunt instellen waarop de post live moet gaan.

Ben jij een van de gelukkigen die al gebruik kan maken van deze nieuwe functie? Lucky you! Zo kun je checken of ook jij kunt plannen op Instagram:

 • Maak een post klaar.
 • Zodra je bij de laatste stap bent – de stap nadat je klaar bent met bewerken en mensen kunt taggen of een locatie kunt toevoegen -, scroll je naar beneden en klik je op “Geavanceerde instellingen”.
 • Hier heb je de optie om deze post in te plannen. Je kiest de datum en tijd, en klaar! Je hebt een bericht gepland.

Nog meer Instagram updates:

Instagram staat niet stil als het gaat om updates. Het afgelopen jaar zijn er al een heleboel nieuwe updates geweest. Een aantal updates die je misschien hebt gemist:

 • Instagram feed zonder advertenties en zonder voorgestelde posts

Het zal vast wel herkenbaar zijn: door je Instagram feed scrollen, die vol zit met voorgestelde posts van personen die je niet volgt. Of zelfs gesponsorde posts die allesbehalve relevant zijn voor jou.

Eindelijk kun je nu door je Instagram feed scrollen die bestaat uit berichten van alleen de mensen die je volgt – geen voorgestelde berichten of advertenties die in de weg staan.

Je hoeft alleen maar linksboven op “Instagram” te klikken en te kiezen voor “Volgen”, en dat is het!

 • Instagram videoposts zijn nu alleen nog maar Reels

Vanaf nu kun je geen gewone videoposts meer plaatsen op Instagram – alle nieuwe videoposts zullen Reels zijn.

Dit kan voor sommige gebruikers nogal schokkend zijn, omdat je niet eens meer een vierkante video kunt posten van een horizontaal opgenomen clip (of welke andere video dan ook).

 • Instagram Posts Collabs

Een andere handige functie is dat je nu gezamenlijke posts kunt maken. De post verschijnt zowel op jouw feed als op het profiel van je collaborator.

Om een gezamenlijke post te maken, moet je je gewone post maken (Reels werkt ook), dan klik je op “Tag mensen” en dan op “Nodig collaborator uit”.

De power van social media

Je ziet dus dat Instagram zich volop blijft ontwikkelen. Houd trends in de gaten en speel hier goed op in. Je zal er zeker van profiteren! Kun je wel wat hulp gebruiken op Instagram of andere social mediaplatformen? Bij Wemessage hebben wij de juiste specialisten in huis. Neem contact met ons op. Samen kijken we hoe wij jouw socials naar een nog hoger niveau kunnen tillen!

Wij helpen je verder

Neem contact op

  Naam *

  E-mailadres *

  Vraag of opmerking

  Ontvang de nieuwste blogs in je inbox

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Volg ons ook op:

  #2 Beste full-service digital agency van Nederland #2 Beste full-service digital agency van Nederland