Wees loyaal, zoek lokaal!

Local SEO, of simpelweg ‘lokale SEO’, is de praktijk waarbij je de pagina’s van jouw website optimaliseert voor lokale zoekopdrachten. Hierbij speel je in op het zoekgedrag van jouw doelgroep op basis van locatie. De mogelijkheden die local SEO biedt, zijn met name interessant voor het MKB. Als kleine ondernemer is het niet altijd mogelijk om het land te doorkruisen voor een opdracht. In dat geval is lokale SEO een gepaste oplossing.

Zoekveld verkleinen, impact vergroten!

De kern van lokale SEO is het targeten van een bepaalde stad of streek waar jij jouw producten of diensten wilt verkopen. Doelbewust je eigen bereik inperken tot een stad of streek, klinkt in eerste instantie niet heel voordelig. De achterliggende gedachte is dat echter wel. Op een locatiegerichte pagina komen weliswaar minder bezoekers binnen, maar deze bezoekers zijn wel veel waardevoller, omdat het klanten zijn die in jouw omgeving wonen. Kwaliteit boven kwantiteit, dus.

Het zijn dan ook deze bezoekers die al verder in de customer journey zijn en sneller over zullen gaan tot een conversie. Lokale SEO is onmisbaar, omdat:

 • Zelfs de kleinste ondernemingen kunnen inspelen op deze zoekintentie
 • Je relevante gebruikers bereikt die veelal verder zijn in de customer journey
 • Deze gebruikers in jouw afzetgebied wonen
Maak een afspraak

Ook gericht lokale bezoekers bereiken?

  Naam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer *


  Wemessage Serkan
  Wemessage 83482

  Wemessage verhoogt jouw lokale positie

  Een samenwerking met Wemessage is meer dan de (technische) optimalisatie van jouw website. We gaan graag het partnerschap aan met onze klanten. Samen sparren we over de beste opties en strategieën om jouw bedrijf naar het volgende online niveau te tillen. We komen graag te weten wat de huidige situatie van jouw bedrijf is en waar je jouw onderneming over een enkele jaren ziet. Lokale SEO kan zomaar het ideale middel zijn om jouw doelen te realiseren!

  Partners

  Google
  Onze Messengers

  Onze SEO-specialisten

  Wemessage Marleen

  Marleen

  Content Specialist

  Wemessage Aniek

  Aniek

  Social Advertising Specialist

  Wemessage Thom

  Thom

  SEO Specialist

  Wemessage Milou

  Milou

  SEO Specialist

  Wemessage Stan

  Stan

  Website Specialist

  Wemessage Nick 02

  Nick

  Content Specialist