Hashtags zijn een onmisbaar element bij goede posts op social media. Wil je nog meer uit de post halen? Dan kunnen hashtags niet ontbreken. Een sterke tool dus, die hashtags. 💪 Precies daarom duiken wij samen met jou in de wereld van hashtags.

Wat zijn hashtags?

First things first, wat zijn nu eigenlijk die hashtags? Voorheen was het gewoon een symbool, nu is het een manier om posts te categoriseren. Het zijn direct klikbare woorden, waarmee je gemakkelijk andere posts kunt vinden met dezelfde hashtag. Je gebruikt woorden die toepasselijk, beschrijvend of kenmerkend zijn voor je post. Jij bedenkt de woorden en vervolgens plaatst Facebook, Instagram, Twitter of (zelfs) LinkedIn je bericht in het overzicht.

Waarom hashtags?

Meer likes, meer interactie en een groter bereik; dat is waarom jij die hashtags simpelweg moet inzetten. Berichten met hashtags worden door meer mensen gezien dan alleen je bestaande volgers. 👀 Posts met hashtags genereren ruim 12% meer engagement dan berichten zonder hashtags. Bij gebruik van hashtags komt je post in een mooi overzicht te staan dat altijd opgezocht kan worden. Zo word je dus sneller gevonden. Plaats je een foto op Instagram van de nieuwste Volkwagen Polo en gebruikt je bijvoorbeeld #Volkswagen, #VolkswagenPolo en #Polo, dan is deze foto ook zichtbaar voor iedereen die zoekt op een van deze woorden. Kortom, je bent beter zichtbaar en kunt meer volgers binnenhalen. Grijp deze kans dus met beide handen aan!

Hoe gebruik je hashtags?

Ga niet klakkeloos tientallen hashtags verwerken in je post. Gebruik alleen relevante hashtags! Volgens een onderzoek van Trackmaven behaal je het beste resultaat wanneer je 4 tot 7 hashtags gebruikt. Begin met het bedenken van relevante woorden. Next up: kijk wat de resultaten zijn en wat het zoekvolume op deze woorden is. 🔎 Wordt er veel op gezocht? Gebruiken die hashtag! Naast hashtags is er natuurlijk wel meer nodig om jouw social media-account een succes te maken. Zo zijn sterke content en het regelmatig plaatsen van berichten erg belangrijk.

Sterke social media

Kan jij wel wat hulp gebruiken op het gebied van social media? No worries, het team van Wemessage staat al klaar. Met een goede social mediastrategie zorgen wij dat jij binnen no time meer uit alle social mediakanalen haalt! Neem gerust contact met ons op.

P.S. De lekkerste koffie in Deventer staat al voor je klaar. ☕

Wij helpen je verder

Neem contact op

  Naam *

  E-mailadres *

  Vraag of opmerking

  Ontvang de nieuwste blogs in je inbox

  Inschrijven voor nieuwsbrief

  Volg ons ook op: