De opmars van video is zichtbaar. Al jaren… Maar videomarketing wordt nu ook steeds belangrijker voor je algemene marketingstrategie. 86% van de bedrijven gaf in 2021 aan video als marketingtool in te zetten. Bovendien zegt 92% daarvan dat het een cruciaal onderdeel van hun strategie is.

Een recent onderzoek van Wyzowl heeft aangetoond dat 84% van de consumenten ervan overtuigd is een product te kopen of dienst af te nemen na het bekijken van een video en dat de kans daarnaast twee keer zo groot is dat zij video’s met anderen delen dan andere soorten online content. Als dat geen reden is om videomarketing aan jouw strategie toe te voegen… Wij zetten graag alle redenen op een rij waarom videomarketing essentieel is voor jouw marketingstrategie:

Video’s zijn populairder

Het is een onbetwistbaar feit dat mensen video verkiezen boven tekst. Het is vluchtige media en mensen nemen steeds minder de tijd om te lezen. Onze mobiele devices worden steeds meer gebruikt, waardoor we op elk ‘vrij’ moment al snel een korte video bekijken. We zijn geneigd om maar liefst 4 keer sneller een video te bekijken dan een tekst te lezen. Daarbij is onze spanningsboog nou eenmaal vrij kort. Onze ogen trekken automatisch naar beweging, waardoor een video meer aandacht trekt dan woorden. Maak daar dus goed gebruik van door bijvoorbeeld voor een bedrijfsvideo te kiezen in plaats van een lange lap tekst op de homepagina van je website!

Het geheugen laat ons niet in de steek

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen zich 95% van de boodschap van een video herinneren. Dat is een groot verschil met tekst, waarvan maar 10% wordt onthouden. De oorzaak hiervan is dat onze hersenen beelden veel sneller verwerken. Bovendien kun je met een video beroep doen op meerdere zintuigen, door er bijvoorbeeld muziek of voice-over bij te betrekken. Op deze manier kan video op een multisensorische manier overgebracht worden naar de doelgroep.

Sharing is caring

De kans dat mensen op een bewegend beeld reageren, liken of delen is gemiddeld 10 keer groter dan bij een tekstbericht. Daarom is het een gemiste kans als je als bedrijf niet aan videomarketing op bijvoorbeeld social media doet. Tegenwoordig verwachten mensen ook sneller dat bedrijven video’s creëren. Ook bij jouw doelgroep speelt de verwachting dat je continu zichtbaar blijft. Content maken die opvalt, is de key. Wanneer jouw video bijvoorbeeld gedeeld wordt op LinkedIn, toont LinkedIn deze video meer en meer, want het gaat jouw hele netwerk door. Het gevolg hiervan is dat je nieuwe leads gaat bereiken. De leads stromen gegarandeerd binnen zodra jij jouw doelgroep met de juiste boodschap en op de juiste manier gaat bereiken. Waar wacht je nog op?

Beland in de top 10 zoekresultaten

SEO speelt een cruciale rol in videomarketing. Door relevante zoekwoorden in de titel, tags en beschrijving te verwerken, maak je je video vindbaar. Wist je dat je website tot wel 53 keer meer kans heeft om in de top 10 zoekresultaten te staan, dankzij video? YouTube is onderdeel van Google, dus als je je YouTube-video op je website uploadt, dan word je door Google beloond met een betere vindbaarheid. Het meten van bewegend beeld is wel een uitdaging. Je weet namelijk niet hoe lang iemand naar je video kijkt. Daarbij is het van belang om onthouden dat kwaliteit boven kwantiteit gaat. Maak liever een kwalitatief goed beeld dat mensen triggert om te blijven kijken, dan dat je willekeurige video’s maakt omdat de doelgroep dat van je verwacht.

Het draait allemaal om persoonlijkheid

Mensen geven bij bewegend beeld voorkeur aan het zien van een gezicht achter een bedrijf. Dit zorgt voor herkenning en maakt de video een stuk persoonlijker. Dat trekt mensen meer aan dan wanneer er stockbeelden te zien zijn. Tegenwoordig worden video’s ook gebruikt om nieuwe medewerkers te werven. Dan is het voor de doelgroep interessanter dat zij alvast een gezicht zien waar zij straks ook echt mee komen te werken!

Videomarketing is zich steeds verder aan het ontwikkelen en is onmisbaar in je online marketingstrategie. Heb je hulp nodig met het implementeren van videomarketing in jouw online strategie? Dan staan de specialisten van Wemessage graag voor je klaar! Aarzel niet en neem contact met ons op. Samen kijken we naar jouw online marketing!

Wemessage Aniek

Aniek

Social Advertising Specialist

Meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact op met Aniek

Neem contact op met Aniek
Wij helpen je verder

Neem contact op

  Naam *

  E-mailadres *

  Vraag of opmerking

  Ontvang de nieuwste blogs in je inbox

  Inschrijven voor nieuwsbrief

  Volg ons ook op: