De Wemessage-traditie breidt zich uit. Binnen de eerste week van je dienstverband direct met je gezicht op de social mediakanalen was al best een ding. Maar tegenwoordig mag een blog waarin je jezelf als nieuwkomer voorstelt niet uitblijven. Helemaal prima natuurlijk, want creatieve teksten schrijven met een knipoog naar de lezers is mijn specialiteit!

Enchanté

Na het behalen van mijn Bachelor in Business Administration halverwege 2020 was ik erg zoekende naar wat ik zou gaan doen met de rest van mijn leven. Hoewel de studie die ik heb gedaan, International Business and Languages, veel disciplines dekt, kon ik niet goed aangeven wat ik nou het leukst vond om te doen. Daarnaast hadden het leven en de wereld mij ook flink schaakmat gezet door een pandemie te introduceren, waardoor er veel deuren voor mijn neus dichtgingen. Gelukkig had ik één houvast. Mijn passie voor het brouwen van speciaalbier.

Deze hobby is gedurende de pandemie stevig uit de hand gelopen en is uitgegroeid tot een ware onderneming. Maar om een onderneming draaiende te houden, moet je je producten verkopen. En als je je producten wilt verkopen, moet je ze vermarkten.

Hoewel ik met een vlotte babbel vaak wel uit de voeten kon, bleek al snel dat online vermarkten een hele ander tak van sport was, maar wel één waarin ik graag de uitdaging opzocht. Ik startte met het bedenken van een marketingstrategie met bijpassende verhalen, zoals me dat is aangeleerd. Ik begon met het posten op social media, ik zette een website in elkaar waar veel content voor geschreven moest worden en toen gebeurde het… Ik kreeg de smaak te pakken. En dat smaakte naar meer…

Al doende…

Omringd door een behulpzaam en professioneel team, dat goed onderscheid kan maken tussen gezelligheid en hard werk, leer ik in de praktijk veel over de disciplines van online marketing. Zo stond mijn eerste week volledig in het teken van SEO-gericht content schrijven voor onze partners om hun positie in de zoekmachines te verhogen. In de maanden die volgen zal ik steeds meer kennis en ervaring opdoen op gebieden zoals Google Analytics, content optimalisatie en SEA.

You request, I write, Wemessage

Waar de communicatie van jouw bedrijf naar buiten toe essentieel is voor het ondernemen, is de toon waarop je dat doet net zo belangrijk. Deze tone of voice is wat jouw bedrijf uniek maakt ten opzichte van al die honderden bedrijven in jouw sector! Het is ook deze unieke tone of voice die ik graag terug wil laten komen in jouw teksten. En dat is waar ik me bij Wemessage volop mee bezig ga houden!

Persoonlijk contact

Benieuwd wat de creatieve geesten van het Wemessage-team voor jou kunnen betekenen? Kijk gerust op onze website naar onze andere blogs of onze cases. Daarnaast staan we altijd open voor een leuk gesprek dus neem eens contact met ons op, onze koffie is ongeëvenaard!

Wij helpen je verder

Neem contact op

  Naam *

  E-mailadres *

  Vraag of opmerking

  Ontvang de nieuwste blogs in je inbox

  Inschrijven voor nieuwsbrief

  Volg ons ook op: