Klantvraag

DEKRA

Al sinds 1925 staat DEKRA (Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein) voor veiligheid. Ze begonnen als vereniging voor toezicht op motorvoertuigen, maar inmiddels zijn ze veel meer dan dat. DEKRA is een van ’s werelds grootste expertiseorganisaties op het gebied van testen, inspecteren en certificeren. Ze testen een groot scala aan producten, bijvoorbeeld op het gebied van e-mobility, maar ook managementsystemen van bedrijven. Je hebt bijvoorbeeld vast wel eens gehoord van ISO-normen of NEN-normen. DEKRA Nederland wilde stappen maken op het gebied van online vindbaarheid. Reden om de handen ineen te slaan met Wemessage en een contentstrategie op te stellen die elke test doorstaat!

Opdrachtgever DEKRA
Diensten Contentmarketing
Copywriting
Landingspagina
On-page SEO
Zoekwoordenonderzoek
Website Bekijk de website
Onderzoek en voorbereiding

Contentstrategie

DEKRA biedt een zeer uitgebreid dienstenpakket. In overleg met hen bepaalden we voor welke diensten we van start zouden gaan met het opstellen van een contentstrategie en het schrijven van content. Voorafgaand aan het opstellen van de contentstrategie voerde een van onze SEO-specialisten een uitgebreid zoekwoordonderzoek uit. Hieruit bleek welke zoektermen interessant zijn om erin op te nemen. Per dienst stelden we een overzicht op van de zoektermen en de bijbehorende zoekvolumes. Ook bepaalden we voor welke zoektermen we een blog zouden schrijven en voor welke een pagina, afhankelijk van waar de termen zich beter voor lenen. Een zoekterm als ‘Wat is een EMC test’ leent zich beter voor een blog, terwijl ‘EMC lab’ ook geschikt is voor een pagina.

Side Mockups Copy
Side Mockups 2
De praktijk

SEO-content schrijven

Het ene onderwerp heeft voor DEKRA meer prioriteit dan het andere. Hier houden we bij het maken van de planning dan ook rekening mee. Per maand bepalen we welke pagina’s en/of blogs er op de planning komen om te schrijven. Onze contentspecialisten gaan hier vervolgens mee aan de slag. Daarbij krijgen ze waar nodig ondersteuning van de experts van DEKRA, die ze voorzien van inhoudelijke informatie. Na het schrijven gaan de teksten voor een laatste inhoudelijke check naar een expert, waarna ze op de website geplaatst worden. Zo groeit de hoeveelheid SEO-content op de DEKRA-website gestaag en blijven we werken aan betere posities in de zoekmachines.

Resultaat

Wat levert de strategie op?

De SEO-werkzaamheden begonnen al snel hun vruchten af te werpen. Zo verschijnen diverse door ons geschreven blogs nu op de eerste pagina in de Google-rankings. In de eerste maanden van 2023 is het organische verkeer op de website aanzienlijk gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dit levert een flinke hoeveelheid extra verkeer op. In maart was het organische verkeer bijvoorbeeld drie keer zo hoog als in dezelfde maand een jaar eerder. Mooie resultaten die veel goeds beloven voor de toekomst!

Side Mockups 3
Ook meer websitebezoekers?

Zorgen we voor!

  Naam *

  E-mailadres *

  Vraag of opmerking

  Onze Messengers

  Zij weten alles over deze case.

  Wemessage Danny

  Danny

  Head of Marketing

  Wemessage Marleen

  Marleen

  Content Specialist

  Wemessage Thom

  Thom

  SEO Specialist

  Thumbnail Wemessage Murat 2

  Murat

  Managing Director

  #2 Beste full-service digital agency van Nederland #2 Beste full-service digital agency van Nederland