Klantvraag

Dart- en biljartwinkel.nl

Termen als partnership en duurzame groei worden tegenwoordig met zo’n overmaat gebruikt, dat ze bijna cliché worden. Echter, in het geval van Dibo zijn er simpelweg geen betere woorden om onze samenwerking te beschrijven. In 1979 begon Dibo als dart- en biljartspeciaalzaak met een fysieke winkel in Deventer. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot de grootste online specialist in dart- en biljartartikelen met twee grote webshops en een experience store in Deventer. Prachtige resultaten waar wij met trots onderdeel van zijn. Hoe is onze samenwerking ontstaan en hoe gaan we in de toekomst verder?

De totstandkoming van onze collaboratie is een verhaal op zich. Toen Wemessage nog in de kinderschoenen stond, ontstond er onder het groeiende aantal medewerkers de vraag naar vermaak tijdens de pauzes. Zo trokken Murat en Serkan naar de lokale dartwinkel om een dartbord aan te schaffen, alwaar ze een praatje met de eigenaren maakten. In het gesprek kwam de wens ter sprake om hun webshops hun hoofdzakelijke bron van inkomsten te maken. Met deze opmerking wisten Murat en Serkan wel raad en en zo pitchten ze ter plekke de mogelijkheden tot een samenwerking. Weer op kantoor waren ze niet alleen een dartbord, maar ook een nieuwe klant rijker.

Opdrachtgever Dibo
Diensten Display Marketing
E-commerce strategie
Groeistrategie
Landingspagina
Linkbuilding
On-page SEO
Online strategie
Remarketing
Search Engine Advertising
Technische SEO
Zoekwoordenonderzoek
Website Bekijk de website
Web Screen 2 Biljartwinkel webshop Biljartwinkel webshop Dartwinkel webshop Dartwinkel webshop
Onze oplossing

De basis voor een jarenlange samenwerking

Dibo wilde groot worden met haar webshops. Murat zat geregeld met eigenaren Marcel en Edwin om tafel om te sparren. Het antwoord op groei bleek al snel dual funnel markteting te zijn. Allereerst richtten we ons op performance marketing, waarna we op duurzame wijze interessante accounts bleven benaderen door middel van remarketing. Naast de marketingstrategie sparden en sparren we nog steeds graag met Dibo als het op sales of interne communicatie aankomt. Een totaalpakket aan strategie, dus!

Instagram feed biljartwinkel
Instagram feed dartwinkel
Lange- en kortetermijnstrategie

SEO & SEA

Met Search Engine Advertising begonnen we verder veel traffic naar de site te leiden. Hiervoor zetten we in eerste instantie Display Ads en Search Ads in. Nu de traffic op peil is, zetten we advertising in voor het opnieuw benaderen van geïnteresseerde bezoekers. Op deze manier stijgt het conversiepercentage nog altijd aanzienlijk.

Daarnaast verrichten we ook maandelijkse SEO-werkzaamheden voor Dibo. Waar Ads eerst leidend was voor het aantrekken van bezoekers, is het nu noodzaak om de hoeveelheid traffic op duurzame wijze op peil te houden. Van landingspagina’s tot on-page SEO, wij verzorgen alle pagina’s van Dibo tot in de puntjes. Deze Champions League-verzorging gaat gepaard met een sterke linkbuildingstrategie, waardoor ook Google weet dat Dibo een autoriteit en marktleider is op het gebied van dart- en biljartartikelen.

Resultaat

Meer, meer, meer

In de maanden januari en februari, wanneer darten in populariteit toeneemt wegens diverse kampioenschappen, schieten de verkoopcijfers van Dibo door het dak. Maar ook in de andere maanden liegt de data van Dibo er niet om. En dat allemaal dankzij hun grote online presence! Ten opzichte van drie jaar geleden zijn de hoeveelheid sessies en paginaweergaven in 2021 met maar liefst 118% en 126% gestegen. Dat is ook terug te zien in de grote toename in conversies: sinds 2018 heeft Dibo maar liefst 246% meer conversies gerealiseerd en is de conversieratio met 50% verbetert. Daar mogen we trots op zijn!

Toen de samenwerking met Dibo begon, werd er circa €5.000,- omzet per maand gedraaid met de webshops. Inmiddels mikt Dibo voor het jaar 2022 op een miljoen euro omzet met de twee webshops en de fysieke winkel. Dit doel lijkt zeer realistisch, gezien er nu grofweg €100.000,- per maand omgezet wordt. En met de geplande verlenging van onze samenwerking in het vooruitzicht worden de komende jaren voor Dibo ongetwijfeld een succes!

246%

Meer conversies

€100k

Omzet per maand

126%

Meer paginaweergaven

Websites Dibo uitgelicht
Onze Messengers

Zij weten alles over deze case.

Wemessage Danny

Danny

Head of Marketing

Thumbnail Wemessage Murat 2

Murat

Managing Director

Wemessage Nicholas 2

Nicholas

SEO Specialist