Zet jouw volgende stap op basis van data!

Wil jij meer waardevolle inzichten halen uit je Google Analytics-account, maar heb je geen idee hoe je alle data kunt omzetten in waardevolle inzichten? Dan is het verstandig om hulp in te schakelen van echte experts. Google Analytics is momenteel de meest veelzijdige en geavanceerde tool voor websiteanalyses en genereert enorm veel data. Hierdoor kan het moeilijk zijn om te bepalen welke data relevant is en prioriteit zou moeten hebben. Het omzetten van al deze data naar inzichten is dan ook een specialistisch proces.

Gedegen kennis en de juiste implementatie van Google Analytics zijn cruciaal voor het goed meten van de prestaties van jouw website of webshop. Wat zijn de pagina’s en paden die je doelgroep het meest gebruiken? En hoe kun je met deze informatie het aantal conversies verhogen? Vragen waar Wemessage het antwoord op kan geven!

Werking en belang van Google Analytics

Voordat we beginnen met het analyseren van jouw website en het gedrag van je doelgroep, koppelen we Google Analytics aan jouw site of shop. Dit doen we door gebruik te maken van Google Tag Manager. Tag Manager stelt ons namelijk in staat om diverse doelen te formuleren. Deze doelen worden vervolgens geactiveerd in Google Analytics. Doelen zijn bijvoorbeeld aanmeldingen voor jouw nieuwsbrief, ingevulde contactformulieren of een specifiek aantal verkopen. Door de koppeling van Tag Manager en Google Analytics creëren we eenvoudig inzicht in de voortgang van de conversies op jouw website of webshop.

Met Google Analytics kunnen we doelgroepdata, conversiepaden, conversiepagina’s en uitstappagina’s identificeren. Daarnaast weten we door Google Analytics waar jouw bezoekers vandaan komen, wat voor apparaten ze gebruiken en zelfs welke taal ze hebben ingesteld op hun apparaat. Allemaal waardevolle informatie voor het analyseren van het online gedrag van jouw doelgroep en dus ook de prestaties van jouw website.

Maak een afspraak

Krijg inzicht in de data van jouw website!

  Naam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer *


  Wemessage Murat
  Wemessage Danny

  Wij analyseren, jij profiteert!

  Google Analytics is een zeer belangrijke schakel in de marketingfunnel. Google Analytics helpt namelijk bij het bepalen van de online strategie die we voor jou gaan inzetten. De data geven namelijk een goed beeld van de potentie en mogelijkheden voor SEA en SEO.

  Zo analyseren we op welke pagina’s de meeste bezoekers weggaan en onderzoeken we wat daar de reden voor is. Het kan namelijk zijn dat er ergens een button ontbreekt, waardoor de reis van een bezoeker plotseling vastloopt. Door op deze plekken Call to Actions (CTA’s) te plaatsen, houden we jouw bezoekers verbonden aan je website. Zo worden deze bezoekers leads en leads kunnen op termijn (terugkerende) klanten worden. Dat is wat we willen! Google Analytics geeft dus waardevolle inzichten waarmee we de website en de customer journey van jouw doelgroep verbeteren.

  Partners

  Google
  Onze Messengers

  Onze data-analisten

  Wemessage Christian

  Christian

  Performance Manager

  Wemessage Robin

  Robin

  SEA Specialist

  Wemessage Thom

  Thom

  SEO Specialist

  Wemessage Brent

  Brent

  SEA Specialist