De paaseitjes vliegen over de toonbank, de zon begint weer te schijnen en misschien heb je het eerste terrasje al gepakt. In het voorjaar is het tijd voor voordeel. Voorjaarsvoordeel is niet alleen de zon die schijnt, het zijn ook de promoties en aanbiedingen!

Promotie is een must

Promotie van je merk of webshop is een must. Soms hebben consumenten net dat laatste duwtje in de goede richting nodig. Die noodzaak blijkt uit het feit dat de afgelopen jaren de promotiebudgetten van bedrijven zijn gestegen. Dit heeft verschillende redenen. Het aantal producten en diensten neemt toe. Consumenten moeten hun aandacht over meerdere producten en diensten verdelen. Door promotie kan de aandacht van de consument worden getrokken. Ook gaan merken steeds meer op elkaar lijken, daardoor is  onderscheidend zijn van groter belang dan ooit. Promoties maken onderscheidend zijn gemakkelijker. Een groot voordeel van promotie-acties, zoals kortingen, is dat het omzetresultaat nauwkeurig kan worden berekend.

Seizoensverandering, dé tijd voor actie

Rond het voorjaar houden merken, winkels en webshops van promoties. Neem bijvoorbeeld de Van der Valk Voorjaarsdeal, paaseitjes van Tony’s Chocolonely’s, sportmerken die volop de promotie van buitensporten inzetten, de bloemist met haar narcissen of de lokale ijssalon die weer opengaat. Seizoensverandering is dé tijd voor de grootste kortingen en de leukste spaaracties. Het voorjaar biedt dus een mooie opening voor een ludieke promotie voor jouw bedrijf. Laat die zon en voorjaarsaanbiedingen maar komen!

Van kortingen tot spaaracties

Iedereen kent vast wel de ‘klassieke promoties’, zoals waardevermeerderingen (2 voor de prijs van 1) of een tijdelijke prijsverlaging (30% korting). Andere klassieke promoties zijn coupons, bonusverpakkingen en refund-acties. Het doel van klassieke promoties is op korte termijn meer omzet genereren. Maar onder promotie vallen ook weggevers, cadeaus met bijbetaling, spaaracties en wedstrijden. Dit is heet thematische promotie en wordt ingezet om belevingen en gevoelens rondom het merk te beïnvloeden. Daarnaast kan promotie ingezet worden om nieuwe klanten aan te trekken of om bestaande klanten vast te houden.

Succesvolle promotie?

In sommige omstandigheden zijn promoties minder effectief, bijvoorbeeld als promoties ‘a way of life’ vormen. Er zijn dan zoveel en zo vaak promoties dat de consument hieraan gewend raakt. Kortom, promoties zijn niet altijd effectief. Wij beschikken over voldoende kennis en ervaring om precies te kunnen bepalen wat het beste bij jouw bedrijf past.

Wemessage, jouw partner in voorjaarspromotie

Het is belangrijk om een promotie eerst goed uit te denken: een strategie en vervolgens een concept. Maar promoties gaan verder dan dat. Ook marketing is een machtig middel. Welke kanalen zet ik in? De contentvorm? Hoe prikkel ik mijn doelgroep? Wat moet het mij opleveren? Sparren over een voorjaarsaanbieding voor jouw product of dienst? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Ontvang de nieuwste blogs in je inbox

Inschrijven voor nieuwsbrief

Volg ons ook op: